PG MALL : MALAYSIA NO. 1 e-COMMERCE PLATFORM




PG MALL : MALAYSIA NO. 1 e-COMMERCE PLATFORM

Satu-satunya Platform e-Commerce Tempatan di Malaysia



Hai korang! Meh abang nak war-warkan kat korang yang masih lagi belum tahu atau dah tahu tapi masih belum jatuh cinta lagi. Bak kata orang bijakpandai, "Tak kenal maka tak cinta", haa gituuu!!


Korang pernah dengar tak tentang PG Mall? Mustahil lah kalau tak pernah dengar, ye dak? Malaysia No. 1 e-Commerce Platform kowt!! Ramai dah yang giler bershopping sakan menggunakan platform ni. Setiap hari ada sahaja tawaran-tawaran menarik dan diskaun-diskaun hebat khas untuk korang yang kaki shopping online nih! Rugi la kalau korang ketinggalan.


Apa-apa pun meh abang perkenalkan korang dengan PG Mall...



APA TU PG MALL


PG Mall merupakan satu-satunya platform e-commerce tempatan di Malaysia. Telah wujud semenjak tahun 2017 dan semakin gah dan utuh sehingga ke hari ini dan sudah semestinya di masa-masa yang mendatang. Kehebatannya telah terbukti dan setanding dengan platform-platform e-commerce yang lain. Berjaya meraih TOP 3 dalam kategori e-commerce sebagaimana yang dilaporkan oleh https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/




PG Mall ni boleh dikatakan merangkumi keseluruhan keperluan barangan yang korang perlukan dalam kehidupan. Terdapat pelbagai barangan yang telah dikategorikan agar memudahkan korang untuk mencari dengan ketik-ketik je kat senarai kategori yang telah disediakan. Memang sangat memudahcarakan. Antara kategori barangan yang ada, korang boleh la tengok gambar kat bawah ni.



 




Di dalam PG Mall ni juga terdapat pelbagai jenis kedai (store) yang telah diklasifikasikan untuk korang senang nak explore. Antaranya Wow Store, New Store, Ebiz Koop Mart dan juga Official Store. Setiap store adalah berbeza mengikut jenis dan klasifikasi. Nanti korang boleh belek-belek setiap store berkenaan. Untuk kali ini, abang nak highlight salah satu daripada store tersebut. Haa, abang nak cakap fasal Wow Store.


WOW STORE



Kalau korang masuk website PG Mall, korang akan jumpa Wow Store kat dalam tu. Korang click je kat Wow Store tu dan korang akan dibawa terus menjelajah ke syurga membeli-belah dengan tawaran-tawaran diskaun menarik dengan harga-harga yang susah untuk korang lepaskan peluang untuk membelinya daripada pelbagai kedai-kedai berjenama yang turut serta mengambil bahagian. Antara kedai-kedai berjenama yang boleh didapati di Wow Store ialah seperti Tefal, Elianware, Ambros, TopMall, Mom & Me, Oasis Swiss dan bermacam-macam lagi. Pelbagai diskaun diberikan daripada 5% sehingga ke 15% dengan kos penghantaran percuma oleh sesetengah kedai. Korang click je gambar kat bawah ni :






Tawaran-tawaran menarik sentiasa dikemaskini setiap bulan dan yang paling abang suka ialah Tawaran Istimewa Hujung Minggu dengan tambahan diskaun hebat sehingga sukar untuk dilepaskan.


Selain daripada tawaran-tawaran menarik di atas, terdapat juga promosi-promosi lain yang sedang berlangsung yang korang tidak akan ketinggalan untuk merebutnya. Antara promosi-promosinya adalah seperti :


HOT DAY SALES






Hot Day Sales ini diadakan sebanyak 3 kali setiap hari iaitu pada pukul 10 pagi, 4 petang dan juga 9 malam. Sepanjang promosi ini berlangsung, Jaminan Harga Paling Rendah adalah ditawarkan dengan potongan harga sehingga 80% setiap hari.



LOVEYOU 3000





Dengan setiap pembelian RM 30 ke atas korang adalah layak untuk sertai Love You Campaign dan akan berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai sehingga RM 3,000.00. Para pemenang akan diumumkan pada 15 dan 30 haribulan setiap bulan.



ConsuMerchant Concept



ConsuMerchant adalah merupakan trademark PG Mall yang mana ianya adalah gabungan antara dua perkataan Consumer dan Merchant yang memberikan kekuatan dan peluang kepada consumer/shopper tidak kira tua atau muda untuk menjadi ahli perniagaan secara profit sharing bersama PG Mall. Sebagai tanda penghargaan kepada mereka, PG Mall memberikan Cashback Rewards secara berterusan melalui program Forever Cash Back ke atas setiap pembelian yang dilakukan dan juga penghargaan kepada mereka yang memperkenalkan shopper baru di dalam referral program oleh PG Mall.



Shop, Share, Earn




Para pembeli bukan setakat dapat membeli barangan dengan tawaran harga yang sukar ditolak, malahan mereka juga memperoleh ganjaran wang tunai apabila mereka berkongsi pengalaman membeli-belah dan memperkenalkan rakan-rakan baru untuk menjadi ahli berdaftar di dalam PG Mall. Semakin ramai rujukan (referral) yang diperkenalkan maka semakin banyaklah ganjaran yang diperolehi di samping ganjaran tunai ke atas pembelian peribadi mereka sendiri.




Sebagai pembeli berdaftar adalah layak untuk turut serta di dalam Shop, Share dan Earn. Setiap rujukan (referral) yang diperkenalkan oleh pembeli (introducer) yang berdaftar melalui link yang dikongsikan oleh introducer tidak kiralah sama ada pendaftar tersebut merupakan rakan-rakan atau keluarga bahkan orang asing sekalipun, introducer akan memperolehi ganjaran 0.5% ke atas setiap transaksi belian yang dilakukan oleh referral tersebut. Konsep yang sama juga diperolehi oleh referral tersebut kepada referral mereka sendiri malahan introducer pertama juga memperolehi 0.5% daripada jumlah belian referral peringkat kedua. Boleh rujuk gambarajah di atas.



Forever Cashback


Setiap pembeli memperolehi pulangan tunai sehingga 3.5% untuk setiap pembelian yang dilakukan di PG Mall sehingga ke TIGA PERINGKAT RUJUKAN. Peratusan ganjaran tunai ini bergantung kepada status kedudukan pembeli tersebut sama ada beliau adalah Super Shopper, Premium Shopper atau Elite Shopper.


Untuk mendapatkan peratusan pulangan tunai tertinggi, pembeli haruslah meningkatkan pembelian peribadi dan pembelian rujukan mereka. Bagi ganjaran pulangan tunai bulanan kurang dari RM 100, ganjaran tersebut akan dikreditkan ke dalam C-Wallet pembeli di mana ianya boleh digunakan untuk sebarang pembelian di masa hadapan. Manakala untuk ganjaran pulangan tunai bulanan melebihi RM 100 sebulan, wang tunai tersebut akan dikreditkan terus ke akaun bank pada setiap 25 haribulan.


Ganjaran Wang Tunai ini akan berterusan selamanya selagi introducer dan referral mereka terus kekal membeli-belah di PG Mall.


Untuk maklumat lanjut mengenai ConsuMerchant Concept ni, korang boleh la pergi ke:

https://pgmall.my/consuMerchant-concept



REBUTLAH PELUANG SEKARANG! TUNGGU APA LAGI??!!


Haa, apa duduk termenung lagi tu!!! Pergi lah daftar!! Click je logo kat bawah ni.



Maklumat lanjut mengenai PG Mall, sila rujuk di:


https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=315


www.facebook.com/PGMallMalaysia


www.instagram.com/pgmall.my/



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #Wowstore #Loveyou3k


Post a Comment

8 Comments

  1. Banyak tawaran dekat sini. Cashback.. Sale.. Memng best

    ReplyDelete
  2. Banyaknya on9 mall sekarang...

    ReplyDelete
  3. Menarik. Ada option selain Shopee, Lazada..will try it

    ReplyDelete
  4. wow terasa nak berbelanja di PG mall

    ReplyDelete
  5. tak sabar nak shopping online dekat PG Mall ni

    ReplyDelete
  6. pgmall ni bagus juga untuk penjual ,dan pembeli banyak rewards

    ReplyDelete
  7. Banyak shopping banyak dapat cashback, best!!

    ReplyDelete